уторак, 13. јул 2010.

Veterinarske ambulante




Veterinarske ordinacije se bave dijagnostikom, preventivom, kurativom i hirurgijom. Veterinarske ordinacije trebalo bi biti visokoopremljenog prostora i sastojati od dve ordinacije za redovan pregled i intezivnu negu, sale za hirurgiju i sterilizaciju, čekaonice, garderobe, i sanitarnog čvora. Brojni hirurški instrumenti, tehnička pomagala i stručnost osoblja, omogućavaju kvalitetan rad na mekim i koštanim tkivima.

Na svim edukacijama koje je organizovala FECAVA ili UVMPSCG, zaposleni u ambulanti aktivno bi trebalo učestvovati, a među većim kongresima treba izdvojiti one u Beogradu, Ohridu, Cavtatu, Pamporovu, Rodosu, Budimpešti...
Stručnom i tehničkom opremljenošću ambulanta je u mogućnosti da kvalitetno i odgovorno pruži različite usluge veterinaTo pokazuje i broj zadovoljnih pacijenata koji raste i y godine u godinu. Takođe treba napomenuti i oko 25% pacijenata kojima se u ambulanti pružaju sitne intervencije, koje se ne naplaćuju, kao i saveti u vezi ishrane, držanja i negovanja kućnih ljubimaca. Preventivna edukacija vlasnika kućnih ljubimaca treba biti praksa svake veterinarske ambulante u pogledu zakonske regulative, zoohigijene i kulture držanja kućnih ljubimaca. Svaka veterinarska ambulanta trebalo bi da sarađuje sa Fakultetom veterinarske medicine u Beogradu kao i Veterinarskim institutom u Novom Sadu, laboratorijama u gradu kao i brojnim kolegama i ambulantama.

Нема коментара:

Постави коментар